O nás

Naša cesta k rastlinnej kuchyni sa začala v roku 2012 otvorením vegánskeho bistra na Obchodnej ulici v Bratislave – jedného z prvých svojho druhu na Slovensku.

Nasledovali ďalšie projekty a spolupráce, vrátane úspešnej expanzie do Prahy s prevádzkou Veggie Bistro a neskôr aj s flexitariánskym konceptom Dílna Karlín.

Pozitívne ohlasy stoviek spokojných zákazníkov nás utvrdili v tom, že to robíme správne – že rastlinná kuchyňa môže byť nielen zdravá a výživná, ale aj mimoriadne chutná a atraktívna.

Naším cieľom je odovzdať tieto skúsenosti ďalej.
Chceme vás naučiť, ako pripravovať vyvážené a inšpiratívne jedlá bez použitia živočíšnych produktov – profesionálne, jednoducho a s dôrazom na chuť, kvalitu a výživové hodnoty.
Radi vám ukážeme, ako na to.


Lektori


Vlado - zakladateľ a hlavný lektor VeggieLab

Vlado stojí za konceptom VeggieLab ako zakladateľ, tvorca kurzov a hlavný lektor. Spája v sebe dlhoročné skúsenosti šéfkuchára, manažéra reštauračných prevádzok a lektora varenia so špecializáciou na rastlinnú kuchyňu.

V minulosti viedol úspešné gastro projekty ako Veggie Bistro a Dílna Karlín v Prahe, pôsobil ako F&B manager v hotelovom segmente (Trinity Hotels & Resorts) či ako general manager v skupine Veggie group a Medusa Restaurants. Svoje know-how z kuchyne aj vedenia tímov teraz odovzdáva profesionálom, ktorí chcú pochopiť princípy modernej, výživnej a udržateľnej gastronómie.

Jeho kurzy sú kombináciou odbornosti, praktickosti a kreatívneho prístupu, s dôrazom na chuť, food cost a prácu s rastlinnými alternatívami. Veggie Lab je jeho odpoveďou na potrebu kvalitného vzdelávania v rastlinnej kuchyni.


Jeho silnou stránkou je rastlinná kuchyňa, školenie tímov, food cost optimalizácia, nastavovanie gastrokonceptov ktoré spájajú chuť, nutričnú hodnotu a udržateľnosť. Vo VeggieLab odovzdáva praktické know-how profesionálom, ktorí chcú posunúť svoju kuchyňu – a seba – na vyšší level.



Spolupráce

Počas rokov pôsobenia v gastronómii som mal možnosť spolupracovať s množstvom značiek, reštaurácií a dodávateľov, ktorí formovali moje zručnosti a pohľad na modernú kuchyňu. Niektoré z nich boli pri zrode VeggieLab-u a ich podpora je pre nás dodnes cenná.

Výber z doterajších spoluprác:




VeggieLab

Rastlinná strava na vzostupe

Vegánske a vegetariánske stravovanie zažíva dynamický rast. Stále viac ľudí sa vedome rozhoduje pre zdravší, udržateľnejší a etickejší životný štýl – či už z dôvodov osobného zdravia, ohľaduplnosti k životnému prostrediu alebo etického prístupu k zvieratám.

Reagujeme na túto zmenu a rozširujúce sa potreby trhu

Preto sme vytvorili VeggieLab – platformu odborných kurzov varenia pre profesionálov, ktorí chcú držať krok s aktuálnymi trendmi v gastronómii a naučiť sa pripravovať atraktívne rastlinné jedlá na vysokej úrovni. Naše kurzy sú určené všetkým, ktorí chcú obohatiť svoje kulinárske zručnosti o rastlinnú kuchyňu s dôrazom na výživu, chuť aj udržateľnosť.

.